Radnice bude na počátku příštího roku financovat jen nejnutnější výdaje. Školám, sociálním službám, divadlu, lesní správě, Středisku volného času, knihovně, sportovní hale a svému mládežnickému fotbalovému klubu město poskytne peníze na udržení provozu v lednu až dubnu. Dotace dostanou i hospic a některé neziskové organizace a zubní pohotovost.

„Rádi bychom, aby rozpočtové provizorium trvalo co nejkratší dobu," sdělil primátor Jan Paparega.

Návrh řádného rozpočtu na rok 2015 by mělo zastupitelstvo schválit do první poloviny února. Tak zní optimistický plán. Příčinou rozpočtového provizoria byly volební skandály řešené krajským soudem. Nová mostecká vláda proto vznikla až 3. prosince. Návrh rozpočtu nestihla zpracovat a oznámila, že potřebuje čas na analýzu radniční ekonomiky.

Služby obyvatelům, které poskytují radnice a městská policie, musí vystačit s měsíčními limity, s jednou dvanáctinou letošního rozpočtu.
Peníze do rekonstrukcí a nových staveb a věcí jsou zablokovány. Město bude hradit jen investice zahájené letos, které musí platit na základě již dříve schválených smluv.

Podle primátora radnice žádnou významnou investici na počátku roku 2015 neplánovala, takže rozpočtové provizorium rozvoj města nezpomalí. Nové dotace, které chce město získat, se očekávají až na jaře.