„Odsouhlasení dotace z Operačního programu Životní prostředí dorazilo týden před koncem školního roku. V takto šibeničním termínu se nám podařilo dohodnout s dodavatelem, že zahájí práce 14. července," vysvětluje místostarosta Litvínova Karel Linhart. Na přislíbenou dotaci město čekalo už od loňska.
Práce jsou sice rozplánované tak, aby nebyl ohrožen provoz školy, přesto zde začne školní rok o týden později.

„Během prázdnin musíme stihnout práce v interiérech. Půjde o pokládku nového moderního povrchu v tělocvičně, opravy podlah v dílnách a také výměnu oken. Další vnější práce mohou začít až v polovině srpna. Dříve to není možné kvůli požadavkům zákonů na ochranu hnízd ptáků a úkrytů netopýrů ve střeše a na fasádě," říká vedoucí odboru investic a regionálního rozvoje Hana Nováková.

Zateplení budovy pak bude probíhat až do poloviny listopadu. Celková investice přesahuje 17 milionů korun, z toho dotace činí více než 10 milionů. Od zateplení a výměny oken si radnice slibuje výrazné energetické úspory.

Speciální ZŠ není jediným případem, kdy litvínovská radnice narazila na komplikace s administrací žádostí o dotace. Přes půl roku čeká například na peníze na revitalizaci zámeckého parku.