Na okraji sídliště Liščí Vrch se na podzim začne stavět dlouho očekávané parkoviště pro sto třicet aut. V Mostě bude největším parkovištěm posledních let. Areál bude oplocený a pod správou městské policie. Za místo řidiči zaplatí 400 korun měsíčně.

Výstavba parkoviště si vyžádá přes deset milionů korun (bez DPH). Původně město počítalo s částkou přes šestnáct milionů. Cenu srazila soutěž firem, které si v ČR kvůli nedostatku zakázek více konkurují. Zakázku v Mostě vyhrála firma Skanska, která nabídla nejnižší cenu. Soutěže se účastnilo pět firem, místní neuspěly. Nejvyšší nabídka byla 12,8 milionu korun.

Stavební práce mají trvat tři měsíce. Projekt počítá i s výstavbou malého kruhového objezdu na křižovatce ulic Ševčíka a Okružní, ze které bude odbočka na parkoviště. To se postaví poblíž křižovatky na nevyužívaném pozemku nedaleko nové vilové osady u Benediktu. Výstavba parkoviště se několik let odkládala. Pozemky nebyly města. Muselo vyjednávat se soukromou firmou.

Volby ovlivní plánování

Menší městské parkoviště bylo ve čtvrtek otevřeno mezi budovami okresního soudu a městské knihovny. „Celkem tam vzniklo jednasedmdesát parkovacích míst,“ sdělila Klára Vydrová z tiskového oddělení radnice.

Úřad připravuje návrhy na nové projekty a stavby pro příští rok. Kde vzniknou další parkovací místa a kolik jich bude, zatím nikdo neví, protože v říjnu budou volby a rozpočtový plán, který se obvykle schvaluje v prosinci, bude v moci nového zastupitelstva.

Městská policie 1. září zprovoznila na sídlišti Liščí Vrch pro 120 aut nové placené parkoviště u školky v ulici Kříže. Je to sto metrů od místa, kde se postaví parkoviště pro 130 aut. U školky byla placená dlouhodobá stání rychle obsazena. „Zájem o ně byl veliký. Vedeme pořadník,“ sdělila po otevření mluvčí městské policie Ilona Kozlová.