Mostecký deník v březnu upozornil, že Vozka v době úspor za podivných okolností studuje za peníze města a mělo se to utajit. Třísemestrální manažerské studium s titulem MBA, které si politici mají platit ze své kapsy, stálo radnici 180 tisíc korun. Podle většiny zastupitelů Vozka pochybil a zklamal. Studium z městských peněz od počátku hájil, po odhalení ho neuhradil a sám odstoupit nehodlal.

Vozka za sesazením vidí spiknutí a obvinil noviny z mediální špíny. „Vstoupili jsme do předvolebního boje,“ řekl. Ukázal potvrzení, že už studium zaplatil. Vozka řekl před hlasováním, že studium bylo zcela legální. "Byl to dobrý krok, účastnit se výuky," dodal s tím, že získal řadu nových znalostí a že by byl rád, kdyby mohli takto studovat i špičkoví vedoucí úředníci magistrátu.

"Je potřeba zdůraznit, že v žádném případě magistrát nikdy žádnému studujícímu neplatil školné," řekl v návrhu na odvolání radní Jan Syrový ze Sdružení Mostečané Mostu.

Vozku hájili v diskuzi poslanec za ANO Bronislav Schwarz, Jiří Zelenka a Alena Dernerová z hnutí Severočeši.cz a skupinka tleskajících seniorů. Zelenka obvinil radní z nekalých praktik.

Po odvolání Vozka ze sálu odešel. Zasedání dále řídila viceprimátorka Hana Jeníčková ze stejného sdružení, která zatím zůstává v čele vedení města. 

Vozka, který je poslancem za ANO, byl primátorem od roku 2006.