Móda a hvězdy již potřetí pomáhaly dětem z Dětského domova ve Vysoké Peci a z ústeckého a teplického Klokánku. Také nadačnímu fondu Veroniky Kašákové. Letos se předávalo 120 tisíc korun - více ZDE. Duší celého projektu je majitelka svatebního salonu Delta Petra Vyoralová.

Který ze tří již proběhlých ročníků byl podle vás nejlepší?

Vždycky, když připravujeme nový ročník, tak chceme, aby překonal ten předchozí. Takže asi vždycky nejlepší bude ten poslední. Jinak jsem ráda, že máme na přehlídce plné hlediště a lidé se mě po skončení ptají, kam až chceme jít.

Prozradíte nám, jak vůbec vznikla myšlenka pořádat charitativní módní přehlídku?

Bylo to velice jednoduché. Veronika Kašáková, která program moderuje se svým bratrem Karlem, vyrostla v dětském domově ve Vysoké Peci a známe se už více než dvanáct let. Zažila jsem s ní všechny možné její životní posuny, ať už v dobrém nebo ve zlém. Tím, že jsem za ní jezdila na návštěvy a viděla, že děti se zde mají velice dobře, ale potřebují mít kontakt ještě s jinou realitou, tak jsme si začali brát některé holčičky, třeba jenom na dortík do cukrárny. Pak jsme došli k tomu, že bychom mohli udělat akci, která těm dětem právě pomůže střetnout se více s realitou. Výtěžek, který dostaly z letošní akce, jim zaplatí týden na horách.

Je za vámi třetí ročník přehlídky. Přemýšlíte už o další?

Samozřejmě, že už přemýšlím. Určitě to bude zase náročné, jako vždycky. Po každém skončeném ročníku mám pocit, že jsem se už totálně vystřílela ze všech nápadů, ale v průběhu roku, kdy se s přípravami začíná, tak zase nějaký báječný a zajímavý nápad přijde. Zase se to posune dál a já budu doufat, že se nám přehlídku opět podaří zorganizovat a že všichni účinkující zase rozjásají a roztleskají hlediště.