„V průběhu šetření bylo zjištěno, že v chladícím zařízení byly k dalšímu zpracování uloženy potraviny s prošlým datem použitelnosti,“ píše se ve zprávě hygieniků. Celkem se jednalo o 16,960 kilogramu vepřové krkovice chlazené. Hygienici hned na místě nařídili likvidaci závadného masa. Způsob a provedení likvidace provozovatel krajské hygienické stanici je povinen písemným dokladem prokázat v termínu do úterý 27. srpna. „Za zjištěné nedostatky bude provozovateli uložen finanční postih,“ končí zpráva o kontrole od oddělení hygieny a výživy z územního pracoviště v Mostě.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditV Nemocnici následné péče v Litvínově objevili hygienici prošlé vepřové maso
Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje provedla v úterý 20. srpna státní zdravotní dozor v zařízení stravovacích služeb, a to v ústavní kuchyni Nemocnice následné péče v Tylově ulici v Litvínově, jejímž provozovatelem je společnost Gastroland.
Nařízení likvidace potravin společnosti Gastroland s.r.o., provozovateli ústavní kuchyně Nemocnice následné péče Litvínov.
|
Foto: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Jak jsme žili v Československu: Obec Brandov