15.45

Primátor Jan Paparega zrušil zasedání. "Je to trapný okamžik," dodal. Radním ani úředníkům se nepodařilo dostatečně vyvrátit pochybnosti opozice, že byl porušen jednací řád pozdním rozesláním programu a dokumentů opozici. Podle primátora a radních se tomu dalo předejít, kdyby opozice včas upozornila na potíže v počítačovém systému, kam se vše politikům posílá. "Nestačili jsme se ani přivítat a tak se alespoň rozloučíme," glosoval předčasný konec zasedání Vlastimil Vozka (Severočeši Most), když se loučil s kolegy. "Mrzí mě to," uvedl Jiří Zelenka (Severočeši Most). Hana Jeníčková (SMM) v sektoru pro novináře dodala: "Porušovat jednací řád se nemá."

Pusto v sále zastupitelů.

Končíme on-line zpravodajství, sál je prázdný.

15.23

Podle Pitína nelze dále pokračovat, aniž by se radní vypořádali s námitkou, že byl porušen jednací řád. Podle úředníků byly se systémem problémy. Primátor vyhlásil další přestávku. Deset minut. Do své kanceláře svolal šéfy zastupitelských klubů.

15.19

Primátor oznámil, že radnice nepochybila. Program zveřejnila 13. listopadu a zastupitelům odeslala upravený program elektronicky. "Opravdu to nešlo otevřít," reaguje opozice. Dodala, že program ani materiály si nemohla v systému přečíst, protože podle ní nefungoval. "Nebyl dodržen jednací řád," zopakoval Luboš Pitín (SMM).

15.12

Primátor nečekaně přerušil zasedání. Opozice, SMM a ANO, zpochybnila legitimitu zasedání a navrhuje jeho zrušení. Podle Hany Jeníčkové (SMM) byl porušen jednací řád, protože radní nesplnili oznamovací povinnost a nezveřejnili včas upravený program zasedání. Během přestávky vedení města zjišťuje, zda opravdu došlo k pochybení.   

15.06

Asi nejzajímavější je tento bod, návrh zvýšit poplatek za vyhrazené parkovací místo z 4 500 korun ročně na 9 600 korun ročně. Nová sazba má platit od 1. ledna 2016. Mostečané mohou před hlasováním řici politikům svůj názor na cokoliv diskuzi občanů. Do diskuse se občané hlásí vyplněním přihlášky přímo na místě, v sálu radnice, 4. patro. Primátor Jan Paparega (nez./Severočeši Most) jednání zahájil. Řeší se formality nutné k zasedání.

15.04

Sál už je téměř plný. Je tu i všech 11 radních. Podrobný program jednání najdete ZDE.