"Ze zkušeností víme, že každý rok mládež zapíjí konec školního roku, začátek prázdnin nebo známky na vysvědčení. Z tohoto důvodu noční kontrola městských strážníků byla zaměřena především na kontroly mladistvých, a to hlavně v okolí Neprakta klubu a přilehlého okolí," sdělila mluvčí městské policie Ilona Kozlová.

Orientační dechovou zkoušku strážníci provedli také u čtyřčlenné skupiny dívek u dopravního hřiště v ulici Zdeňka Fibicha. Jedna z dívek nadýchala 0,29 promile.

Projíždějící hlídka městské policie si také všimla za Komerční bankou na třídě Budovatelů dvou značně opilých chlapců ve věku 15 a 16 let. Mladší z chlapců nebyl schopen komunikace ani chůze a byl sanitkou převezen do nemocnice. Druhého chlapce si přijela vyzvednout maminka. Chlapec nadýchal 1,41 promile.

Strážníci městské policie o událostech sepsali úřední záznamy, které předali sociálce.

"Konec školního roku patří mezi nejnáročnější dny, co se týká výjezdů hlídek k opilým mladistvým osobám a rušení nočního klidu. Městská policie Most se během letních prázdnin zaměří na kontroly těchto osob a prodejců, zda neporušují zákon a neprodávají alkohol a cigarety osobám mladším 18 let," dodala mluvčí.