V Mostě pokračovala v pátek odpoledne petiční akce za vyvolání referenda o hazardu. Za kampaní stojí mostecká pobočka Strany zelených, která v létě neuspěla u politiků s peticí požadující zákaz heren v celém městě a která si dala boj proti hernám do volebního programu. Aktivisté, kritizující politiky z podpory heren, oslovovali lidi u Čedoku naproti radnici. „Máme dalších 350 podpisů proti hracím automatům v kapse!“ ohlásili na svém facebookovém profilu. V pondělí mají být před Centralem. Pro vyvolání referenda v Mostě je třeba získat podpisy minimálně od deseti procent oprávněných voličů, to je přibližně 5 400 lidí.

Svou petici mají i provozovatelé heren a jejich zaměstnanci. Petici nazvali „Most bez černého hazardu - za zachování rozumné regulace provozování sázkových her a loterií na území města Mostu“. S médii ale nekomunikují. Jejich petici bude ve čtvrtek 25. září projednávat městské zastupitelstvo.

Od pátku lze na radnici v Mostě podepisovat petici, která žádá vládu a parlament, aby řešily sociální problémy. Za touto peticí podporovanou vedením Mostu stojí Svaz měst a obcí ČR.

Petici, která žádá odtržení nemocnice od Ústeckého kraje a její převzetí městem Most, šíří Sdružení Mostečané Mostu. Je to součást jejich volebního programu.