„Totožnost neznáme," sdělila odpoledne Mosteckému deníku krajská policejní mluvčí Jana Slámová.

Policie tělo zajistila. Zásah proběhl v části ulice Josefa Suka na úpatí parku.

Tělo muže je podle prvního ohledání ve stadiu rozkladu. Předběžná policejní verze hovoří o tom, že se zřejmě jedná o zemřelého bezdomovce. Příčiny úmrtí nejsou známy. Pravděpodobně bude nařízena soudní pitva.

Není to první případ Letos v lednu našli v parku Šibeník mrtvolu pejskaři. Ležela v přístřešku v lesním porostu. Více zde. V roce 2012 Mostečanky diskutovaly o úchylovi Kája na Šibeníku. Více zde.

Policejní operace neunikla pozornosti veřejnosti. „Na přechodu pro chodce nad soudem stojí dvě bílá auta, policejní dodávka a pohřební vůz," sdělila Mosteckému deníku jedna z Mostečanek.

Park Šibeník

Park Šibeník je nejznámějším a největším udržovaným parkem v Mostě. Má charakter lesoparku, je v něm dětské hřiště i skatepark. 

Park leží mezi centrem města a panelovými sídlišti a je částí veřejnosti považován za rizikový. Například v květnu roku 2009 ho pročesalo šedesát policistů se psy, protože se v parku stalo několik vážných trestných činů. Policisté tehdy pátrali po hledaných osobách, po drogových dealerech, po záškolácích a po věcech z trestné činnosti. Zkontrolovali tři muže objevené v houští. Nikdo nebyl celostátně hledaný.

V parku se stala řada loupeží. Oběťmi byly i děti.

Park s houštinami patří k místům, kde se zdržují bezdomovci. Mostecký deník například popsal příběh sedmdesátileté Miroslavy z Mostu, která v parku žila s manželem a synem v zimním období.