Z naplněných letních bazénů městského aquadromu byly odebrány vzorky vody. Výsledek rozboru od Zdravotního ústavu se očekává koncem tohoto týdne. Kvalita vody by měla být v pořádku.

„Venkovní bazény budou připraveny přivítat letošní první návštěvníky v sobotu 20. května. Samozřejmě za předpokladu, že bude vhodné počasí," řekl Miroslav Svoboda , vedoucí Aquadromu Most.

Soukromé Koupaliště Ressl chce vyčištěný bazén napustit tuto sobotu. „Otevření plánujeme na 1. června," sdělil vedoucí Josef Kwolek. Když bude velké teplo, zahájí provoz dříve.

Nezdražuje se. Aquadrom i Ressl mají celodenní vstupné 80 korun pro dospělé a 50 korun pro děti.

Na aquadromu se bude letos opravovat podlaha v plavecké haly a vyměňovat odbavovací systém. Jak a kdy to omezí provoz koupaliště, ještě není známo. Čeká se na výsledek veřejné zakázky.

Areál koupaliště Ressl

Koupaliště se nachází pod úpatím vrchu Ressl. Součástí areálu, který není dotován městem, jsou například tenisové kurty v kryté hale, minigolfové hřiště, beachvolleyballové hřiště, bazén se skluzavkou,  brouzdaliště, dětské hřiště a zahradní šachy. 

Po 16. hodině je do areálu zvýhodněné vstupné: dospělí 50 Kč a děti 30 Kč

Tel. do areálu je 476 000 830.

Otevírací doba je po – ne 9:00 – 19:00 (podle počasí)

Aquadrom - venkovní bazény

Letní bazény jsou součástí moderního městského koupaliště v ulici Topolová. Do venkovního areálu si lze pořídit i rodinné vstupné, zlevněné vstupné od 15.30 hodin je: dospělí 70 a děti do 15 let 40 korun. Děti do výšky 110 cm mají v doprovodu dospělé osoby vstup zdarma.

Venkovní areál má tři nerezové bazény, samostatně ohřívané. Teplota vody záleží hlavně na počasí. Pohybuje se od 24 do 28°C.

Součástí bazénů jsou třídráhová skluzavka, dětský vodní hrad, masážní lavice, houpací zaliv, vodní děla a dětské vodní atrakce a skluzavky.

Provozní doba venkovního areálu: pondělí - neděle (květen a září) 9:00 - 19:00 hodin, pondělí - neděle (červen - srpen) 9:00 - 20:00 hodin.

Areál má i dětské hřiště, travnaté hřiště na badminton a volejbal, písčité hřiště na plážový volejbal a víceúčelové hřiště s umělým povrchem a vlastním sociálním zázemím. Ve venkovním areálu je minigolfové hřiště s 19-ti jamkami a stánky s občerstvením.