Připraveny budou dva okruhy - tříkilometrový a pětikilometrový. Kdo je přijde uběhnout nebo ujít, může mít hodně dobrý pocit, pomůže totiž jedenáctileté Natálce z Mostu, která má velké zdravotní problémy. Každý účastník zaplatí startovné padesát korun, přičemž vybrané peníze použije rodina k nákupu pomůcek pro dívku.

„Myslím, že by měly posloužit konkrétně k nákupu speciální autosedačky," řekla Mosteckému deníku Alena Herzánová, pracovnice litvínovské městské knihovny, která akci pořádá. „Napadlo to jednu z mých kolegyň. Chtěla uspořádat nějakou sportovní akci, spojit knihovnu s pohybem. A pak to ještě spojila s Natálkou," dodává Herzánová.

Všichni zájemci se nyní mohou hlásit a platit startovné přímo v knihovně. Na místě už na to nebude čas. "Chceme mít tuhle administrativu hotovou předem a neřešit ji pak na místě. Zároveň je potřeba zdůraznit, že startující v žádném případě nemusí být čtenáři knihovny," pokračovala Alena Herzánová.

Jisté omezení tu ale přeci jen je. Akce je určena pro starší 13 let. „Účastník od této věkové hranice do patnácti let musí běžet s rodiči. Od patnácti do osmnácti let je potřeba potvrzení rodičů, které převezmeme na startu," dodala Herzánová.

Akce začne v Novém Záluží ve 14:30.