Chlapec měl na obranu nůž
Na dětské hřiště v Gorkého ulici museli přijet litvínovští strážníci. Přivolaly je tam asistentky prevence kriminality poté, co se od dětí dozvěděly, že na hřišti je chlapec, jenž ostatní ohrožuje nožem. Na místě hlídka skutečně objevila třináctiletého chlapce s nožem. Vysvětlil, že ho má na svou obranu. Na hřišti se dostal do sporu s jinými dětmi, a tak jim nožem hrozil. Chlapce strážníci převezli zákonným zástupcům. Těm předali i nůž.

Potopu způsobil zloděj
Obyvatelka Třebušické ulice z litvínovského sídliště Janov se obrátila na městskou policii, když z prázdného bytu začala vytékat voda a nikdo nereagoval na zvonění. Strážníci našli poslední obyvatelku bytu, jež se odstěhovala ke svým příbuzným. Přijela jim otevřít. Hned vyšlo najevo, že byt navštívili zloději. Ukradli vodoměr a vodovodní baterie. Strážníci proti museli uzavřít přívod vody do bytu.

Chlapec se bavil házením pyrotechniky
Na neustálé rány způsobené házením zábavní pyrotechniky z okna domu si stěžovali obyvatelé Komenského ulice. Strážníkům na místě ukázali okno, odkud někdo pyrotechniku hází. Strážníci v bytě zjistili třináctiletého hocha. Ten se přiznal. Strážníci mu následně domluvili.

Bezmocné seniorka ležela doma na zemi
O pomoc požádal strážníky dispečer dopravního podniku, který měl převézt seniorku po transplantaci ledvin na dialýzu. Žena mu ale neotevřela, z bytu jen volala o pomoc. Strážníci na místě zajistili zámečníka a přivolali rychlou záchrannou službu. Po otevření bytu zjistili, že je důchodkyně neschopná pohybu, leží na zemi. Ženu ošetřil přivolaný lékař. Poté byla převezena do nemocnice.

Zdroj: Městská policie Litvínov