Policie v Mostě obvinila tři muže (32,33 a 45 let) z Litvínova, Teplic a Chomutova. V noci před mosteckým hotelem oslovili cizince a nabídli mu ženu. Cizinec souhlasil a nasedl s neznámými do jejich auta. Odjeli k mosteckému nádraží, kde na bývalém překladišti všichni vystoupili.

Litvínovan cizince udeřil pěstí do obličeje, ten upadl na zem a musel vše, co měl u sebe, vydat. Další dva muži hlídali terén. Cizinec z obavy o své zdraví vydal útočníkovi dva tisíce korun. Litvínovan mu ještě prohledal kapsy oděvu, kde našel mobilní telefon, cestovní pas a další peníze v cizí měně. Z ruky mu sundal pánské náramkové hodinky. Věci předal svému komplici z Teplic. Pak trojice odjela a muže u nádraží nechala. Naštěstí utrpěl jen drobné poranění a ošetření nevyhledal. Odcizením věcí a peněz mu vznikla škoda ve výši 15 500 korun.

Lupiči cizí měnu směnili v teplické směnárně. Chomutovan následně po odjezdu z místa činu převzal 600 korun, o kterých věděl, že pochází z loupeže. „Oba obvinění z loupeže byli vzati soudem do vazby. Stíhaný muž z Chomutova je vyšetřován pro podílnictví na svobodě," uvedla v pondělí 7. prosince mluvčí policie v Mostě Ludmila Světláková.

Případ se stal v říjnu. Na nádraží na cizince žádná žena nečekala. Zločinci mu lhali.