Vstupu do skeletu brání pletivo, na zdech visí výstražné cedule, smetiště zmizelo, uvnitř nikdo nespí a včera ráno dva dělníci čistili kanály v přízemí.

Je to reakce na stížnosti z okolí, které řešil stavební úřad, a je to také předzvěst postupných stavebních změn, které mají po dílčích úpravách začít na jaře příštího roku. Majitelé hodlají z objektu udělat nadstandardní bytový dům pro mladé rodiny. „Chceme tu mít hezké byty," řekl spoluvlastník Petr Dolejš. Záměr, který se bude ještě upřesňovat, počítá s více než dvaceti menšími byty, s parkovištěm a se zachováním školkové zahrady, která se má zvelebit pro budoucí nájemníky. Vlastníci proto chtějí požádat město o koupi přilehlých pozemků. Vylučují, že v budově vzniknou tzv. sociální byty. Nové, ale cenově dostupné bydlení má pomoci zejména mladým lidem, kteří zakládají rodinu.

„Je to určitě dobrý nápad. Startovací byty pro mladé jsou potřeba," shodli se včera tři obyvatelé sousedních paneláků, které Mostecký deník oslovil. Dlouhodobě nevyužitý objekt poškozovaný vandaly považují za problém.

Před úklidem budovy.Zdroj: DENÍK/Martin Vokurka

Po úklidu budovy.Zdroj: DENÍK/Martin Vokurka