Policie se případem zabývala od loňského podzimu, a to na základě anonymního trestního oznámení. Nyní celou záležitost uzavřela. „Šetřila to krajská kriminální policie. Koncem minulého týdne jsme případ uzavřeli a odložili. Nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání," uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Trestní oznámení obsahovalo podezření ze spáchání tří trestných činů – přijetí úplatku, podplácení a zneužití pravomoci úřední osoby. Podle jeho znění měli úplatek poskytnout osoby spojené s firmou Geosan Group jako odměnu za uložení kalů. Šťovíček, jenž byl tehdy poslancem a starostou, měl dostat pět milionů korun a jeho asistent a radní Vlastimil Doležal dva miliony korun. V dokumentu stálo, že Milan Šťovíček, jenž se měl bez vědomí zastupitelů vzdát práva na odvolání proti uložení kalů, část peněz uložil ve Švýcarsku.

Šťovíček i Doležal nařčení z trestního oznámení, o kterém na podzim jako první informoval Mostecký deník, razantně odmítli. Vlastimil Doležal ho označil za totální pitomost. Informaci o odložení případu se dozvěděli z tisku. „Zatím nemám žádné oficiální sdělení od policie. Je to pro mne každopádně pozitivní. Nic jsem nespáchal a jsem rád, že se to takto uzavřelo. Beru tu záležitost tak, že to bylo celé vytvořeno účelově tak, aby mě to poškodilo před volbami," řekl včera Milan Šťovíček, jenž je nyní litvínovským místostarostou.