„V dosud neupraveném areálu u školy budou opraveny a především doplněny stávající herní prvky pro nejmenší děti včetně pískoviště. Vyroste tam lanová pyramida a malá lezecká stěna pro teenagery. Přibude také plácek s cestičkami napodobující dopravní hřiště a nové streetové herní prvky,“ vypočítává Jitka Blovská z odboru regionálního rozvoje a investic litvínovské radnice.

Nepoužívaný atletický ovál se promění v přírodní běžeckou trasu s travnatou plochou pro fotbal.

Zatímco v současné době je hřiště nehlídané a přístupné prakticky v jakoukoli denní dobu, po dokončení bude sice sloužit široké veřejnosti, bude ovšem oplocené a pod dohledem správce. Střežit ho bude i kamera městské policie.

Vedle volnočasového areálu bude součástí čtvrté etapy i úprava školního dvora a opět se dostane i na chodníky nebo veřejná schodiště.

V Janově právě finišuje třetí etapa, která zahrnovala hlavně opravy chodníků na nejfrekventovanějších ulicích, opravu parkoviště u nákupního střediska Krušnohor nebo rekonstrukci atria Krušnohoru.

Do úprav veřejného prostranství sídliště v rámci programu s názvem Integrovaný plán rozvoje sídliště Janov investovalo město díky evropským dotacím v uplynulých pěti letech už více než 30 milionů korun.

Chystaná čtvrtá etapa podle všeho nebude tou poslední. Radnice bude moci čerpat finance z programu i v dalším období.

Tyto peníze by měly v budoucnu putovat na modernizaci kamerového systému na sídlišti, rekonstrukci veřejného osvětlení a dešťové kanalizace.