S nepoctivým úmyslem se seznámila přes internet s mužem z jiného kraje 22letá žena z Mostu. Po několikaměsíčním dopisování se spolu setkali v Mostě na parkovišti před jedním supermarketem. Mladá žena si sedla do auta muže, který na setkání do Mostu přijel. Místo povídání u kávy však žena již v autě začala s historkami, že se dostala do nesnází a potřebuje nutně peníze.

Muž na její podivnou hru nepřistoupil, a tak se hned rozešli. Žena stačila z auta nepozorovaně odcizit ze sedačky mobilní telefon. Policie, která na případu pracovala, ženu odhalila a obvinila ji z trestného činu krádeže, za který jí hrozí až tříletý test odnětí svobody. Kde skončil mobil, obviněná neuvedla.

Další případy

Plán jim nevyšel, s lupem byli zadrženi

Přilepšit do rozpočtu na vánoce si možná chtěli dva podnikavci, zaměstnanci jedné firmy v Záluží na Litvínovsku. Jeden z nich koncem listopadu v odpoledních hodinách naložil paletu s 20 kusy balení izolačního materiálu do dodávky, se kterou do závodu přijel druhý muž. Ten byl následně i s lupem zadržen pracovníky ostrahy firmy, která odcizený materiál zajistila. Policisté obvodního oddělení v Litvínově, kteří se případem zabývali, nyní mužům ve věku 34 a 28 let sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Poškozená společnost odhadla předběžně škodu na částku 6 300 korun.

Toxikomanům prodával pervitin

Za distribuci drog obvinila tento týden mostecká policie z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 33letého muže z Mostu. Podle kriminalistů měl stíhaný Mostečan v několika případech prodat v domě na sídlišti v ulici Lidická nejméně tři gramy psychotropní látky metamfetamin. Další drogu prodával i na jiných předem smluvených místech. Policie muže stíhá na svobodě. Za toto jednání mu v případě odsouzení hrozí až pět let odnětí svobody.

Z kanceláře zmizely staré hodiny a sud s vínem

Krádež v kanceláři jedné firmy v komerčním objektu v centru města Mostu zjistil jeho majitel. Neznámý pachatel do kanceláře vnikl o víkendu nezjištěným způsobem a uvnitř odcizil zde uložené věci. Hodily se mu sportovní potřeby, staré hodiny i sud s vínem. Poškozený odhadl způsobenou škodu na částku 45 000 korun a krádež věcí oznámil mostecké policii, která se nyní případem zabývá.

Zloděj vybral na vsi stodolu

Nevítaného hosta zaznamenal majitel stodoly v jedné obci na Mostecku. Neznámý pachatel tam minulý týden vnikl za použití násilí a uvnitř odcizil kompletní svářecí soupravu, gola sadu a další věci. Poškozený občan vyčíslil vzniklou škodu na částku 14 000 korun a případ krádeže vloupáním ohlásil obrnickým policistům.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 9. prosince