Na nehodu opilého řidiče upozornili státní policisty náhodní svědci. Na místě hlídka zajistila i registrační značku Praženicova vozu.

Díky té šli jeho nadřízení najisto a Praženicu z jeho domu převezli na služebnu policie, kde se podrobil dechové zkoušce. Nadýchal přes jedno promile alkoholu. Podle jeho kolegů měl už v minulosti opakované problémy s alkoholem.

Případem se nyní zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. „V tuto chvíli ještě nemůžeme sdělit nic konkrétního. Celý případ řádně prověřujeme," uvedla  našim novinám mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

Mostecký deník se pokoušel kontaktovat samotného Praženicu, a získat tak jeho stanovisko k této události. Marně. Dotyčný nereagoval ani na sms zprávu.

Nehoda zaviněná alkoholem není prvním Praženicovo kontaktem s inspekcí. Před rokem ho policejní inspekce dokonce postavila na několik měsíců mimo službu. Údajně měl totiž jako vedoucí Dopravního inspektorátu Policie ČR v Mostě zneužít pravomoci úřední osoby a v několika případech zahladit přestupky svých známých.

Impulsem k vyšetřování dění na dopravním inspektorátu měl být anonym, který poukazoval na nekalé praktiky šéfa mosteckých dopraváků. Spáchání trestného činu mu ale policejní inspekce neprokázala. Praženica tak mohl znovu nastoupit službu. Kvůli incidentu s přestupky si však šéf mostecké dopravní policie podal žádost o odchod do civilu k 1. srpnu letošního roku.

Pokud inspekce vyhodnotí Praženicovu nehodu jako trestný čin, přijde o nárok na výsluhy a rentu.