Ve vzteku rozbil čtyři skleněné výplně
Policisté obvodního oddělení v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z provinění poškození cizí věci mladíkovi z obce na Mostecku. Ten měl v obci na Litvínovsku poškodit rukou čtyři skleněné výplně oken na chodbě domu. Tam byl, protože chtěl do bytu příbuzných, kteří mu však toto neumožnili. Mladík byl na místě zadržen a předveden na policejní oddělení. Poškozené bytové družstvo vyčíslilo vzniklou škodu na částku 5 800 korun.

Řidič z Loun měl pozitivní test na drogy
Hlídka obrnických policistů při výkonu služby zastavila tento týden v odpoledních hodinách u obce Bečov řidiče osobního vozidla značky VW a provedla u něj silniční kontrolu. Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní a následně i orientačnímu testu na drogy. Test byl pozitivní na amfetamin a canabis. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policejní inspektor obvodního oddělení v Obrnicích 25letému řidiči z Loun sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Za přechovávání konopí na chodbě restaurace padlo obvinění
Mostečtí policisté koncem roku zamířili do heren a dalších restauračních zařízení, ve kterých kontrolovali, zda zde není podáván alkohol osobám mladším 18 let. Hlídky provedly kontroly v 16 různých provozovnách. V jedné z nich policisté objevili na chodbě dvoumetrovou sušící se rostlinu konopí. Poznatek policisté předali kriminalistům linie toxi, kteří zjišťovali, komu rostlina patří. Rostlinu zajistili k provedení odborné expertizy. Tou bylo zjištěna přítomnost účinné látky. Vyšetřovatel mostecké policie nyní obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 36letého muže, který měl neoprávněně pro jiného rostlinu marihuany přechovávat.

Zdroj: Ludmila Světláková, Policie ČR, Most, 6. ledna