Před měsícem odstartovaly opravy, které se týkají obvodového pláště sportovní haly. „Zahrnují především zateplení a novou střešní krytinu. Stávající kopilitové výplně na obvodových stěnách nahradí plastová okna," řekla Anna Egerová, vedoucí provozu městské společnosti SPORTaS, která halu provozuje. Fasáda bude hýřit barvami. Dostane zelený, šedý i oranžový odstín.

V polovině června se začne měnit také interiér. Během toho dojde ke kompletní rekonstrukci přední části haly, ve které jsou šatny. Sportovci se tak dočkají i zmodernizovaných sprch a toalet, nových podlah a nábytku. „Přímo v hale pak uděláme vzduchotechniku a povrch. Zároveň dojde k instalaci velkoplošné obrazovky, na které budou běžet například opakované záběry při extraligových zápasech florbalistů," podotkl šéf SPORTaS Miroslav Otcovský.

Zatím neví, kudy budou do haly chodit návštěvníci. Vstup, který jim sloužil doposud, bude určen jen sportovcům a rodičům doprovázejícím děti na tréninky. „Jsou tu dvě možnosti, kudy by lidé mohli chodit dovnitř. Uvidíme, která se ukáže jako vhodnější. Každopádně máme dilema s rodiči docházejícími na tréninky. Ti budou nadále vcházet současným vstupem. Budeme potřebovat, aby se přezouvali a nenanášeli nečistoty na nový povrch. Bojíme se ale , že je to nenaučíme," dodal Otcovský.

Oprava vnějšku bude hotová do konce srpna, vnitřek pak do poloviny září. „Rekonstrukce vnější části vyjde na šestnáct milionů korun. Uhradíme ji z dotace ze Státního fondu životního prostředí a čtyřmi miliony přispělo i město. Interiéry budou stát zhruba stejně a měli bychom na ně získat dotaci z operačního programu. Zatím to předfinancovala radnice," uvedl Miroslav Otcovský s tím, že právě kvůli výši dotace z operačního programu a jejím přísným časovým pravidlům nedojde k opravě tribun a posilovny.

Běžný provoz v hale by se měl po všech nutných administrativních úkonech a kolaudaci obnovit v listopadu.