Město v prosinci vyhlásilo veřejnou zakázku na takzvanou Redukci dopravního značení v Mostě. Nabídky se odevzdávaly do 15. prosince. Vítěz soutěže, který ještě není znám, má zpracovat projektovou studii.

„Cílem projektového návrhu řešení je snížení počtu svislého dopravního značení, sladění s platnými předpisy a úprava dopravního značení ve vztahu k zákonným ustanovením bez zbytečného zdvojování,“ uvádí se v zadání zakázky.

Petice za obnovení chodníku v ulici Maršála Žukova Dvacítka obyvatel letos peticí požádala radnici, aby obnovila chodník v ulici Maršála Žukova. Poukázali na bezpečnost chodců, které omezují zaparkovaná auta. Odborná zpráva, kterou nechaly vypracovat technické služby, řeší několik možných variant dopravních změn. Každá z nich ale podle radnice znamená určité omezení.  

Samostatnou částí studie budou návrhy nového dopravního řešení ulice M. Žukova na Zahražanech. Radnice počítá se dvěma variantami. Jedna spočívá ve vybudování jednostranného chodníku na východní straně ulice a zřízení parkovacího pruhu na protější straně.

Druhá varianta předpokládá opět vybudování jednostranného chodníku na východní straně ulice, zavedení jednosměrného provozu a zřízení dvou parkovacích pruhů, tedy vedle nově zbudovaného chodníku a na protější straně ulice.

„V obou variantách bude řešeno také vybudování samostatného kontejnerového stání podle požadavku obyvatel a vhodným způsobem bude upraveno dopravní značení tak, aby byla snížena nejvyšší dovolená rychlost na 30 km/h,“ píše se v zadání zakázky.

Případné zavedení jednosměrného provozu má zapadat do jednotného řešení celé části města. Stejně se má řešit i snížení nejvýše dovolené rychlosti. Doprava v ulicích by se pak mohla podle radnice zklidnit například prostřednictvím zóny s dopravním omezením.

„Projektová studie bude řešena v úzké spolupráci s dopravním inspektorátem Policie ČR v Mostě,“ uvádí se ve zprávě.

Tady se má snižovat počet dopravních značek.

Červená na mapě vyznačuje oblast, kde má dojít k dopravním změnám.