„Byla nám doručena pouze jedna nabídka s kupní cenou ve výši 970 tisíc korun," řekl Mosteckému deníku Petr Řeháček, vedoucí odboru nakládání s majetkem. Jedná se o stejné zájemce, tři fyzické osoby vystupující společně, kteří chtěli areál koupit loni v létě. Také tehdy nabízeli necelý milion korun. Zastupitelé však na svém zářijovém jednání prodej zarazili. Nelíbila se jim nabízená cena. Někteří zpochybňovali i plán zájemců.

Ti chtěli v areálu zřídit penzion pro seniory a několik lékařských ordinací, přičemž slibovali, že na místo nebudou přetahovat lékaře z Krušnohorské polikliniky, kterou vlastní město.

Aktuální odhad hodnoty areálu činí 2,6 milionu. Náklady na rekonstrukci by dosáhly desítek milionů.

Nabídku nyní projednají příslušné komise. Poté bude předložena městské radě a nakonec zastupitelstvu. „Zastupitelé budou mít v únoru konečné slovo, zda nabídku přijmou, či nikoliv," dodal Řeháček. Pokud by prodej odsouhlasili, zakomponovalo by město do kupní smlouvy několik podmínek. Jednou z nich by mělo být například to, že kolaudace by musela proběhnout do pěti let od podpisu smlouvy.

Radnice se areál, který získala před několika lety směnou za dvě jiné budovy, pokoušela prodat už několikrát. Vážného zájemce hledala právě až do loňského léta marně.