Muž z Litvínova nejprve ztracenou peněženku marně hledal v centru Litvínova. O ztrátě raději informoval policii. Narazil totiž na skupinku lidí, která mohla peněženku nalézt. „K tomu se však nikdo z trojice neměl. Přesto se policie o trojlístek začala zajímat,“ popsala neobvyklý případ mluvčí policie Ludmila Světláková.

Trestní zákoník § 219 Zatajení věci                  (1) Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti. (2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného značný prospěch. (3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.

Podle popisu policisté zjistili, o koho jde. Věděli, že jedou v tramvaji do Mostu, a proto jeli za nimi. Na zastávce v Záluží zadrželi při přestupování dva muže a jednu ženu. Podle výslechů si měli všimnout ztráty peněženky, ale nechali si ji a muži se pak podělili o peníze. Prázdnou peněženku s doklady vyhodili do koše. Policie ji našla. Neutracené peníze podezřelým odebrala a vrátila majiteli.  Muži ve věku 61 a 23 let nyní čelí podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. Záznam o sdělení podezření si převzala i 55letá žena.