Jedna pacientka se ve svém pokoji probudila na lůžku a spatřila cizího muže, jak se jí hrabe v tašce. Měla ji zavěšenou na nemocničním lůžku proto, aby na ni dosáhla. „Pomóóóc! Chyťte zloděje!“ začala okamžitě volat. Zloděj se polekal a vyběhl z pokoje. Pacientka měla velké štěstí. Volání zaslechl urostlý 37letý Mostečan, sportovec, který byl shodou okolností v nemocnici na návštěvě.

Začala honička. Mostečan začal zloděje nekompromisně pronásledovat. Hnal se za ním po schodišti ze 6. patra. Zloději postupně docházel dech. Mostečan ho před nemocnicí dohonil a zpacifikoval. Vyčerpaný zloděj se nezmohl na odpor, jen nadával. Mostečan požádal dvě řidičky, ať zavolají policisty, na které počkal. Policie pachateli sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu. „Jak se ukázalo, 23letý muž z Bíliny už trestnou činnost v minulosti páchal a byl za ni pravomocně odsouzen,“ dodala mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková. K odcizení věcí nedošlo. Událost se stala ve středu odpoledne.

Policie odvážnému Mostečanovi, který honil zloděje a bez úhony ho dopadl, děkuje - považuje ho za hrdinu, který sice riskoval, ale nezištně pomohl nemocné ženě v nouzi.