Připraveny budou dvě várnice teplé gulášové polévky. Mělo by to stačit. „Když ne, byl by to pro nás signál, že se v sociální oblasti v Mostě něco děje,“ sdělil Komárek.

Část surovin pochází z celostátní potravinové sbírky, která proběhla před měsícem i na Mostecku a zapojili se do ní zákazníci v prodejnách Tesco v Mostě a Litvínově a v Albertu v mosteckém Centralu.

Bez kontroly  

Polévka se bude zdarma nalévat v úterý 23. prosince od 11 do 13 hodin. Organizátoři připouštějí, že kromě bezdomovců si možná řeknou o polévku i lidé, kterým není určena. „Takové případy vyloučit nemůžeme, ale je to charitativní akce. Nebudeme zjišťovat, kdo je, či není bezdomovec,“ řekl Komárek.

Když organizace loni rozdávala gulášovou polévku na pražském Václavském náměstí, přišli si pro ni i Japonci. Nebyli odmítnuti a prý jim moc chutnala.

Obecně prospěšná společnost K srdci klíč má v Mostě azylový dům pro muže bez domova. Polévku bude rozdávat ve spolupráci s magistrátním odborem sociálních věcí. Bezdomovce mají na akci upozornit sociální pracovníci, kteří přicházejí z lidmi bez přístřeší do styku.