Tisíce příznivců získala za dva a půl měsíce. „To je fantastický úspěch! Tak velký zájem jsme ani nečekali,“ konstatoval sekretář sdružení František Ryba.

Většinu tvoří podpisy Mostečanů, připojili se ale i obyvatelé jiných měst a obcí okresu. Petiční akce, která podpořila volební program a volební kampaň sdružení, skončila 31. října.

Protože sdružení volby nevyhrálo, nemůže požadavek petice na převedení řízení nemocnice na Most uplatňovat přímo za město. Vítěz voleb, Severočeši Most, i krajské zastupitelstvo nemocnici pustit nechtějí. „Oslovíme proto přímo hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Ostatně tomu je petice také adresována, občané prostřednictvím petice hejtmana oslovují. Věříme tomu, že jako nejvyšší představitel kraje by měl mít zájem na tom, aby v Mostě byla zajišťována kvalitní péče,“ uvedl František Ryba.

„Mostecká nemocnice zůstane pevnou součástí Krajské zdravotní, kterou se po letech konečně podařilo stabilizovat,“ řekl nedávno hejtman Oldřich Bubeníček. Podle něj úroveň nemocnice zvýší její rekonstrukce. Ta začala v září a potrvá do června. 

SMM oznámilo, že bude podrobně sledovat vývoj v nemocnici, postup rekonstrukce a přístup vedení Krajské zdravotní k řešení personálních záležitostí. Svoje poznatky bude konzultovat s ostatními volebními subjekty v zastupitelstvu města. V případě pochybností podnikne kroky k nápravě.

Petice je podle SMM vyjádřením nespokojenosti občanů s kvalitou poskytovaných služeb a s celkovou úrovní nemocnice. Proto trvá na tom, že by bylo daleko lepší, kdyby nemocnici řídilo město.