Plocha pro sedmačtyřicet vozů měla ulevit Podkrušnohorské ulici v době ranní špičky a také v průběhu hokejových utkání. Nyní nad vším visí otazník. „Dlouze jsme o parkovišti diskutovali na zasedání radních. Výsledkem je, že bychom ještě před konečným rozhodnutím, zda-li se to bude realizovat, chtěli udělat nějaké šetření mezi občany, kteří v té lokalitě žijí," řekl starostka Litvínova Kamila Bláhová.

Podle ní měla část radních od obyvatel na vybudování parkoviště pozitivní ohlasy, další část negativní. „Takže až na základě místního projednání se rozhodneme," doplnila Bláhová. Termín jednání s občany ještě není známý.

Příprava na výstavbu parkoviště se už nicméně rozjela v minulém roce. A zapojit se musel i ČEZ. Při vytyčení inženýrských sítí se totiž zjistilo, že bude muset dojít k přeložení elektrického vedení.

Energetický gigant začal na přeložce pracovat před několika měsíci. Současný nerozhodný postoj radnice na tom nic nezmění. „ČEZ udělá přeložku a na místě pak může být cokoli, dnes tam ale kvůli tomu nemůže být nic. Ten kabel je tedy problém v každém případě, takže se musí přeložit tak jako tak," nechala se slyšet vedoucí odboru investic a regionálního rozvoje litvínovské radnice Hana Nováková.

Parkovací místa u náměstí nepřibudou

Návrh na vznik tří nových parkovacích míst u parčíku v Kostelní ulici v blízkosti litvínovského náměstí Míru dostali na stůl radní. Nakonec dali na doporučení komise pro dopravu a postavili se k němu zamítavě.

O vznik parkovacích míst požádali majitelé přilehlého rohového domu, ve kterém je mimo jiné penzion. „Nezískalo to potřebnou podporu. Pro byli jen dva členové rady," řekl místostarosta Litvínova Milan Šťovíček.

Většina radních se řídila závěry dopravní komise, která vyhrazení nových parkovacích míst nedoporučila. „Důvodem nedoporučení byl zejména fakt, že se jedná i klidovou zónu, která by se v momentě, kdy by tam začala povoleně vjíždět auta, narušila. A samozřejmě jde také o bezpečnost lidí," nechala se slyšet starostka Kamila Bláhová.

Radní také přihlédli k tomu, že lze parkovat v těsné blízkosti – na náměstí, naproti České spořitelně a také v sousední Smetanově ulici.

Rada města vůči tomuto návrhu nakonec nepřijala žádné usnesení, dále se tedy projednávat nebude. „Nyní informujeme žadatele. Pokud by měli jiný návrh, musel by se samozřejmě opět projednat v zainteresovaných orgánech, tedy zejména v komisi dopravy," doplnila starostka Kamila Bláhová.