Starají se o něj a on jim nadává
Pracovnice dispečinku rychlé záchranné služby požádala městskou policii o prověření události v parku za sportovní halou, kde se měl nacházet zraněný muž. Strážníci městské policie potvrdili naléhavost vyslání sanitky na místo, kde se nacházel značně opilý muž se zraněním v obličeji, které mu měl způsobit neznámý muž. Záchranáři se však vděku zraněného muže nedočkali. Po celou dobu ošetření a převozu do nemocnice jim nadával a vulgárně urážel. Opilec je strážníkům velmi dobře známý. Od začátku roku je evidováno deset výjezdů hlídky městské policie k tomuto muži, který vlivem silné opilosti bezvládně ležel na zemi, byl ošetřován nebo doprovázen do místa bydliště.

Zloděj ublížil můžům, kteří ho chtěli v prodejně chytit
Hlídka městské policie byla ostrahou NS Tesco přivolána po zadržení zloděje, který chtěl z prodejny utéci. Jednatřicetiletý pachatel fyzicky zaútočil na dva muže, kteří mu zabránili v útěku, z nichž jeden utrpěl drobné zranění na ruce a druhý byl převezen do nemocnice na vyšetření.

Odjel na nemocničním invalidním vozíku
Pracovnice recepce nemocnice na linku 156 oznámila, že 42letý pacient při odchodu z ošetření si odvezl nemocniční invalidní vozík bez svolení. Strážníci městské policie muže zastihli na přilehlé autobusové zastávce. Vozík byl hlídkou vrácen zpět nemocničnímu personálu a muž předán Policii ČR.

Děti našly mačetu u paneláku
Skupina dětí upozornila strážníky na sečnou zbraň, kterou nalezla v křoví u bloku 604. Po řádném zadokumentování byla mačeta předána příslušnému oddělení magistrátu. Strážníci městské policie téměř denně odvážejí nalezené věci na magistrát města, které během dne buď naleznou při běžné kontrolní činnosti, nebo na ně upozorní sami občané. Především se jedná o osobní doklady, tašky, klíče, peníze, jízdní kola… 

Celostátně hledané osoby
Pětadvacetiletý mladík byl hlídkou městské policie zadržen u bloku 201 a po nezbytných úkonech předán na příslušné oddělení PČR.

Hlídka městské policie řešila muže, který se přehraboval v kontejneru v ulici M. Pujmanové. Bližší kontrolou se ukázalo, že je zájmovou osobou, z tohoto důvodu byl okamžitě omezen na osobní svobodě.

Při běžné kontrolní činnosti v nočních hodinách si strážníci městské policie všimli u bloku 89 muže, o kterém věděli, že je celostátně hledanou osobou.

Jednatřicetiletého celostátně hledaného muže strážníci městské policie omezili na osobní svobodě při kontrole opuštěného objektu v ulici K Hipodromu.

Při kontrole herny v ulici M. Alše byly kontrolovány dvě ženy. Bližší kontrolou se ukázalo, že jedna z žen je v celostátním pátrání.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí Městské policie v Mostě