„Je to katastrofa," říká 63letá Věra Lakomá, rodačka ze Souše. Se sousedy si poprvé připadá zcela odříznutá od města: jakoby bydlela v zapadlé vesnici. V této městské části není ani obchod.

Seniorka nevylučuje, že v ulici napíší hromadnou stížnost. Například staří lidé bez aut si chodili na blízkou poštu i pro důchod. Teď, když je pošťačka nezastihne, musí pro všechno do pobočky ve vzdáleném Tesku nebo jiné zvolené pošty. To znamená přejít kopcovitou čtvrť, zdolat schody v podchodu a jet tramvají či zvolit autobus. Nahněvaný mladý muž oslovený u pošty nechce o novince raději ani mluvit. „Politici se na Souš vysr…," shrne své pocity. „Zrušení pošty je chyba," potvrzují další dvě ženy.

Česká pošta před opuštěním Souše informovala, že po vyhodnocení návštěvnosti poboček musela svou síť v Mostě zefektivnit a zkvalitnit. V Souši fungovala jen dvě hodiny denně od pondělí do pátku. Lidem doporučila pobočku v Tesku, která nově nabídne i ukládání balíků a rozšířila provozní dobu.

Zástupci pošty s lidmi ze Souše v květnu řešili různé možnosti včetně doručování na adresu. „Pošta standardně nabízí i možnost bezplatně zažádat o opakované doručení zásilky," oznámila tehdy mostecká poštovní manažerka Jaroslava Dušková.

O změnách předem informovala radní. Ti v březnu souhlasili i se zrušením pošty na sídlišti Liščí Vrch, které je v plánu na podzim. Rušení pošt se jim nelíbí, ale zvítězilo ujištění, že se zlepší služby na zbylých pobočkách.

„Pokud by v budoucnu Česká pošta přišla s dalším návrhem na rušení poboček ve městě, tak bychom s tím měli problém," nechal se slyšet primátor Vlastimil Vozka.