Radnice uzavřela most loni 18. ledna ráno pro veškerou automobilovou dopravu včetně sanitek. Důvodem byl poškozený mostní závěr v dolní části mostu. Auta začala jezdit oklikou přes ulici SNP a autobusy se začaly otáčet na vyklizeném parkovišti u lékárny před nemocnicí. Po vlně stížností, na které upozornil Mostecký deník, se brzy část parkoviště opět uvolnila pro veřejnost.

Od konce ledna mohla auta parkovat i na části mostní konstrukce u vjezdu do areálu nemocnice a tento stav trvá dosud. Tato opatření podle radnice zvýšila počet míst k parkování o deset.

Odborníci začali v lednu posuzovat rozsah závady a navrhovali možná řešení jeho opravy. Diskutovalo se o částečné či kompletní opravě a dokonce o likvidaci mostu a výstavbě nového. Konzultace trvaly do léta, kdy radní rozhodli o nejlevnější variantě, o výměně narušeného mostního závěru.

Město zakázku na opravu zveřejnilo 24. září. Do 7. října, kdy otevřelo obálky s nabídkami, se do soutěže přihlásily společnosti Eurovia, Herkul, INSKY. Uplynul měsíc, kdy městem hýbaly volby a politické skandály, ale nebyl schválen vítěz. Veřejnost zdržování kritizovala. Podle zadání zakázky mělo město uzavřít s firmou smlouvu do 30. října. To se ale nestalo. Mezitím začala velká rekonstrukce nemocnice.

Nová místní vláda se ustanovila 3. prosince a odkládanou investici převzala. Plán počítal s lokálním odstraněním vozovky na mostě i jeho předpolí, s demontáží celého mostního závěru, ukotvením nové výztuže, umístěním nového závěru, opravou izolace, betonáží a asfaltováním vozovky.

Vítěz veřejné soutěže na opravu, firma INSKY, která byla nejlevnější, odstoupila koncem loňského roku od zakázky. Radnice musela jednat s druhým uchazečem v pořadí, s dražší firmou Herkul. Město s ní uzavřelo smlouvu koncem prosince.

Oprava mostu bude stát 1,3 milionu korun. Pokud vše půjde hladce, most by měl být opraven a zprovozněn do konce dubna. Nejprve se musí vyrobit nový kovový dilatační uzávěr mostu, což trvá až osm týdnů.