VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: V Mostě vrcholí sklizeň hroznů na mostecký burčák

Most - V Mostě se sklízí hrozno na mostecký burčák. Hlavní sklizeň na místních vinicích začne v pondělí 21. září.

17.9.2015
SDÍLEJ:
Fotogalerie
14 fotografií
Sklizeň hroznů na vinici pod Špičákem v Mostě.

Sklizeň hroznů na vinici pod Špičákem v Mostě.Foto: DENÍK/Martin Vokurka

Tradiční oslava sklizně hroznů bude v sobotu 17. října v Chrámcích u Mostu. První hrozny na výrobu vína tam budou přivezeny  z vinice Sv. Vavřince v Mostě a z vinice Barbora v Čepirozích v pondělí 21. září.

Koncem srpna, začátkem září začínají hrozny zaměkat, slupka bobulí bílých odrůd žloutne a průsvitní, modré odrůdy začínají zamodrávat. Rané odrůdy se zpracují na burčák - kvasící vylisovaný hroznový mošt obsahující alkohol v rozmezí 1 - 7 % obj. Burčák bílý se v Chrámcích vyrábí z raných bílých a růžových odrůd, jako jsou Sieger, Veltlínské červené rané, Prim, Solaris, červený burčák pak z odrůdy Svatovavřinecké.

Autor: Martin Vokurka

17.9.2015
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejista Martin Ručinský ovládl anketu Nejúspěšnější sportovec Mostecka v loňském roce.

Anketa Nejúspěšnější sportovec Mostecka: V pátek končí hlasování

Policie žádá o pomoc při pátrání po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem.
7

Spolužákům pohřešované dívky pomáhá psycholog

FOTO: Na těhotné ženy čeká větší komfort

Ústecký kraj - Speciální centrum péče o těhotné ženy prošlo modernizací. V regionu přibývá předčasných porodů.

Most si řekne o další peníze, aby předcházel kriminalitě

Most - Stát má opět pomoci s prevencí, aby Mostečané mohli klidněji spát.

Lyžařské areály v Ústeckém kraji nabízejí ideální podmínky

Mostecko, Ústecký kraj - Ideální podmínky nabízí lyžařské areály v Ústeckém kraji. V provozu jsou všechna velká i menší střediska, na sjezdovkách leží kolem 70 centimetrů sněhu. Pro běžkaře jsou připraveny desítky kilometrů upravených tratí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies