Nejvíce sněhu návštěvníkům slibuje středisko Zadní Telnice na Ústecku, kde leží za svazích mezi 40 a 70 centimetry sněhu. "Po celé tři dny velikonočního víkendu budou všechny vleky v provozu, všechny tratě jsou v dobrém stavu," informovali provozovatelé vleků na webových stránkách. Děti, kterým dnes začínají velikonoční prázdniny, mají celodenní permanentku za 100 korun. Telnice láká lyžaře i na Velikonoční pondělí, kdy za stejnou cenu budou lyžovat i dospělí, pokud si přinesou pomlázku a ukážou ji u pokladny.

Za nižší ceny se lyžuje také v Klínech na Mostecku, kde leží na sjezdovkách mezi 30 a 50 centimetry sněhu. Stejnou výšku sněhové pokrývky hlásí na Mostecku také areál v Českém Jiřetíně, kde jsou v provozu dva ze čtyř vleků. Naposledy se o víkendu rozjedou vleky ve skiareálu Bouřňák na Teplicku a Jedlové na Děčínsku, lyžovat se tam nebude už ani v pondělí.

Meteorologové předpovídají, že už od čtvrtka by mohlo slabě sněžit. V pátek by se ale mohl sníh v nižších polohách měnit na déšť a přeháňky postupně ustanou. Slabé sněžení se místy může objevit i o víkendu.