Zvýšený zájem ze strany zákazníků vede k soustavnému zvyšování počtu prodejních stánků, ale i k rozhodnutí pořadatelů protáhnout pravidelné trhy i do prosince .

„Už od podzimu na trzích nabízíme například celé i vyloupané ořechy a další sušené plody, tuzemská jablka a hrušky, čerstvé i sušené houby, český česnek, brambory vhodné na štědrovečerní salát, med, koření a víno na svařák, ale třeba také vysoce kvalitní pravé holandské kakao prodávané nefalšovaným Holanďanem. Tedy spoustu ingrediencí pro vánoční pečení, vaření a slavení. V sortimentu také přibudou adventní a vánoční dekorace a drobné řemeslné a umělecké předměty vhodné jako dárek," uvedll Adam Weber, pořadatel Farmářských trhů.

Start nové sezóny těchto trhů plánují zhruba na polovinu března. Pauza mezi sezonami rozhodně není důvodem ke smutnění. Na trhy se v Mostě můžete vydat i jinam.

Takzvaný bleší trh funguje nepřetržitě celoročně každou sobotu. Stánkaři stojí na bleším trhu už od rána. „I před Vánocemi a Silvestrem plánujeme pořádat blešák. Lidé dneska nemají peníze a to obzvlášť v tomto kraji, takže trhů často využívají. Sociální situace je zde velmi špatná," řekl pořadatel trhů Petr Komorous.

MILOSLAVA PÜSCHELOVÁ