Na Klínech se v pátek a sobotu natáčet pořad S ČT sport na vrchol. Amatérští lyžaři závodili o účast na Mistrovství ČR v alpských disciplínách a o účast v profesionálním lyžařském kempu s vlastními trenéry, servismany a maséry.

Na děti čekal profesionální tým odborníků, který mezi nimi hledal skryté talenty. Kromě dětské soutěže se jely i rodinné závody. Starší děti se zúčastnily soutěže společně s dospělými.

Další lyžařská střediska v Ústeckém kraji

I když slibované sněžení nebylo tak vydatné, jak se čekalo, podmínky v horách jsou díky umělému zasněžování dobré. Na sjezdovkách leží kolem 30 centimetrů sněhu. Znovu se v sobotu začalo lyžovat i ve Sport Centru Bouřňák na Teplicku.

"Jezdí slalomový svah, dětský vlek Mikeska a Údolíčko. Teď jen čekáme na to, že nám zima pomůže s přírodním sněhem, abychom mohli na příští víkend otevřít i svahy na jihu, to znamená Hrobskou," řekl dnes ČTK vedoucí střediska Petr Benda. Přírodního sněhu podle něj přes víkend mnoho nenapadlo. "Tak do tří centimetrů," poznamenal. Sněhová děla ale jedou naplno. Lidí byly o víkendu ve středisku stovky, parkoviště byla plná. Areál už zůstane v provozu i přes týden. Pokud připadne přírodní sníh, chtějí ve středisku od února rozjet i večerní lyžování.

Rušný víkend zažili i v Zadní Telnici nedaleko Ústí nad Labem, kde je největší lyžařský areál východní části Krušných hor. "Lidí bylo opravdu hodně, 14 dní se tady nelyžovalo a lidi byli natěšení, dnes to odhaduji na nějakých 1500 až 2000," řekl ČTK vedoucí střediska Jindřich Holinger. Nárazově se podle něj tvořily i fronty u lanovky a vleků. "Jeli jsme na nejvyšší rychlost," uvedl.
Ani Telnici přírodní sníh o víkendu mnoho nepomohl, naplno proto jedou sněhová děla. "Dostříkáváme cvičnou louku, v provozu by měla být nejpozději od úterý," dodal Holinger. Středisko je v provozu denně, na pátek, kdy jsou pololetní prázdniny, je jako tradičně připraveno celodenní lyžování pro školáky za 50 korun. "Budeme pro ně pořádat i závody a další akce," dodal Holinger.