Ze zhruba 300 kilometrů rychlostních silnic by se mohly stát dálnice a některé silnice 1. třídy by mohly být průjezdné až 110kilometrovou rychlostí. Takové jsou vize ministerstva dopravy.

Podle něj návrh nazvaný Nové pojetí dálniční sítě přispěje ke srozumitelnosti a přehlednosti české dálniční sítě v očích domácích i zahraničních řidičů.

Nově definovaných silnic pro motorová vozidla s povolenou rychlostí 110km/h by měly existovat řádově stovky kilometrů. Rychlost by se mohla zvýšit až na čtyřiadvaceti úsecích. Jedním z nich je i Most Bílina.

Mostecká policie nevidí ve změně rychlosti v tomto úseku problém. „Jedná se o úsek, kde je nižší nehodovost. Kontroly tu provádíme pravidelně," sdělila mluvčí mostecké policie Alena Bartošová.

Zvýšení rychlosti by uvítaly i některé autoškoly. „Určitě to bude lepší. Když se jede devadesát, brzdí to provoz," řekl instruktor autoškoly M+M Lukaščuk Jan Rožek.

Rozporuplné názory mají uživatelé facebooku. „Mělo by to zůstat na 90km/hod," napsal jeden. „110 by bylo ideální. A mimochodem, tu 90tku tam málokdo dodržuje," přidává se další.

Silnice z Mostu do Bíliny je na seznamu těch, po které mají brzo jezdit jen motorová vozidla. To jistě nepotěší zejména cyklisty, kteří tudy například mohou jezdit na kole za prací.