Ceny pohonných hmot v Ústeckém kraji klesají v poslední době pravidelně. U benzinu zaplatí řidiči o dalších 28 haléřů na litr méně než před týdnem, litr nafty je levnější o 20 haléřů. Nejlevněji motoristé natankují na Ústecku, kde je litr naturalu přijde na 35,10 koruny a litr nafty na 34,84. Cena dieselu se dostala pod hranici 35 korun také na Chomutovsku (34,97) a Litoměřicku (34,86).

Naopak nejhlouběji musejí lidé sáhnout do peněženky při odběru benzinu na Mostecku, kde litr stojí průměrně 36,02 koruny, a u nafty na Lounsku, kde zaplatí v průměru 35,31 koruny za litr.

Cena benzinu v Ústeckém kraji je nejnižší z celé země, nafta je nepatrně levnější jen na východě Čech, v Královéhradeckém (35,06) a Pardubickém kraji (35,02). Naopak nejdražší je palivo tradičně v Praze. Litr benzinu tam stojí v průměru 37 korun, nafta je ještě o dva haléře dražší.

Řidičům z příhraničních oblastí se nevyplatí jezdit tankovat do sousedního Německa. I když i tam v poslední době v důsledku poklesu ceny ropy na světových trzích pohonné hmoty zlevnily, stále jsou dražší než v Česku. Podle serveru www.fuel-prices-europe.info tam stojí litr benzinu po přepočtu v průměru 41,11 koruny a litr nafty 36,39 koruny.