Podle strategie podpory zdraví a rozvoje zdravotních služeb v Ústeckém kraji na období 2015-2020, kterou schválilo krajské zastupitelstvo, by se v příštích letech na systému nic zásadního měnit nemělo.  Na vrcholu stojí ústecká Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, jako poskytovatel superspecializované péče. V dalších lokalitách kraje zajišťují zdravotní péči čtyři nemocnice s přirozenou spádovou oblastí.

 „Místo Krajské zdravotní ve strategickém dokumentu Ústeckého kraje je jednoznačným sdělením o pozici i vnímání naší společnosti nejen vedením kraje, naším jediným akcionářem, ale i širokou politickou reprezentací, která se s dokumentem ztotožnila. Je ale také jasným sdělením směrem k těm, kteří veřejnosti předkládají návrhy na rozložení tohoto logicky fungujícího zdravotnického celku,“ uvedl ve čtvrtek Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní.

V Mostě se šíří petice za vyčlenění mostecké nemocnice z Krajské zdravotní. Autorem petice, kterou zatím podepsalo zhruba tisíc pět set lidí, je vládnoucí Sdružení Mostečané Mostu. Chce, aby mostecká nemocnice byla pod kontrolou města. Sdružení to má ve volebním programu. Podle sdružení by nemocnice fungovala lépe.

Více o nemocnici zde nebo zde.