Olympijský výbor ocenil nejlepší trenérky a cvičitelky ze všech krajů napříč všemi sportovními odvětvími. Přes třicet žen převzalo ocenění například z rukou legendární gymnastky a trenérky Věry Čáslavské.

Ženy, které se věnují trénování a výchově různých věkových kategorií sportovců, oceňuje již devátým rokem Komise rovných příležitostí ve sportu Českého olympijského výboru.

Zdroj: DENÍK/Martin Vokurka

Na videu je letošní galavečer Tanečního studia Kamily Hlaváčikové v divadle v Mostě. Video: Deník

„Je nám líto, že nemůžeme dát ceny mnohem více trenérkám a cvičitelkám, protože by si jich to zasloužily stovky. Pracují nezištně, dobrovolně, vytrvale. Tak alespoň skrze oceněné ke všem posíláme velké díky," uvedla předsedkyně Komise rovných příležitostí ve sportu Naďa Knorre z Mostu.

Taneční studio Kamily Hlaváčikové se v sobotu 16. dubna zúčastnilo regionálního kola tanečního festivalu, který pořádal svaz učitelů tance v mosteckém Repre. Tanečníci a tanečnice postoupili na republikový šampionát v Chrudimi. „Choreografie Cheetah sisters v kategorii mládež vybojovala stříbrnou pozici, další choreografie Ariel v kategorii děti získala také stříbrné místo, ale největším překvapením byla zlatá medaile rodičovského týmu tanečního studia. Pro rodičovský tým to byla první soutěžní zkušenost, kdy se ocitli na straně soutěžících místo pozice fanoušků. Rodiče tančí pro radost a pro děti, touto cestou chtějí podpořit své ratolesti k tanci a ukázat všem, že začít tančit se dá v každém věku," sdělila Hlaváčiková.

Hned další víkend skupina Angels bojovala o medaile na Mistrovství Čech v Chomutovské sportovní hale. Z této soutěže děti přivezly zlato a postup na Mistrovství České republiky za choreografii Ariel.