Změny uživatelů placených míst související se změnou bydliště byly od 1. května možné jen mezi rodinnými příslušníky.

O doplnění pravidel nepožádal žádný registrovaný pár. Radnice zrovnoprávnila všechny řidiče sama, aby nikoho nediskriminovala.
„Byl to nápad jednoho z naších úředníků," sdělila mluvčí radnice Alena Sedláčková.

„Je to dobrá zvěst. Rozhodnutí mostecké radnice doplňuje současný trend a naplňuje mě velkým uspokojením," řekl Jiří Hromada, známý český aktivista bojující za práva homosexuálních párů. Podle něj by měly následovat i ostatní obce a města, jejichž rozhodování ovlivňuje v mnoha oblastech života i zástupce menšin.

Přestože se postavení gayů a leseb od přijetí zákona o registrovaném partnerství v roce 2006 v České republice výrazně zlepšilo, podle Hromady někdy selhává informovanost a vznikají nedorozumění na úřadech nebo při vyřizování hypoték či různých slev, kdy se obvykle zdůrazňuje klasická rodina. Hromada připouští, že za nedorozumění mohou v některých případech i registrovaní partneři, kteří se bojí ozvat.
Mostečtí radní v dubnu rozhodli, že nebudou rušit placené parkování například při odstěhování nájemce, pokud o užívací právo požádá třeba jeho syn, který zůstává na stejné adrese totožné s původním povolením. Povolení k využívání místa platí pět let. Když uživatel nepožádá o prodloužení, úřad místo zruší a bude volně přístupné.

„Já bych vyhrazená parkovací místa zrušil," říká řidič Libor Maršík. Podle něj by měla být dostupná všem zdarma. „Já si platím roštové stání za tři tisíce korun ročně a jsem spokojen," tvrdí Antonín Goršenek. Místo si i uklízí. U paneláku, kde žije, nejsou u placených míst značky. Kdysi tam byly, ale děti je prý rozkopávaly, a tak se umístila jedna společná značka na vjezd k domu. Když někdo někomu místo zabere, řeší se to domluvou nebo odtahem.