Radnice se rozhodla, že zchátralé plochy začne letos opravovat. Podle místních mohla vylepšovat už dávno, aby zabránila bolestným pádům chodců.

„Je to katastrofa," hodnotí stav cest živnostník Václav Kohout, který má v ulici hodinářství. Začíná tam nejnebezpečnější úsek chodníku. Hodinář ví o dvou lidech, kteří na rozhýbané dlažbě upadli a zranili se. Jednomu chodci s rozbitým čelem před odvozem do nemocnice osobně pomáhal. Kolik lidí celkem si v celé ulici ublížilo, není známo.

„Tady je to hrůza," potvrzuje třicetiletá Vlasta Knafová, která zná Skupovku od dětství. Ukazuje k masně, kde na dlažbě také hrozí úraz. Podle ní oprava cest rozhodně nebudou vyhozené peníze. „Jsou i jiná místa ve městě, která je třeba vylepšit, ale pokud opraví Skupovku, budu rád," dodává Pavel Jakeš, jeden z místních prodejců.

Město cenu oprav ještě nezná. Cena vzejde ze soutěže firem. Podle toho se upraví buď celá ulice letos, nebo město práce rozdělí do dvou etap a skončí se v roce 2014. „Opraveny budou chodníky po obou stranách ulice, a to včetně autobusových zastávek a zídek," sdělila mluvčí radnice Alena Sedláčková. Chodník před obchody u bloku 218 bude ze zámkové dlažby nebo asfaltu.

Most měl kdysi se Skupovkou velké plány. Chtěl z ní udělat po vzoru Francie bulvár se zeleným pásem uprostřed silnice a vodotryskem na křižovatce u Luny.