Opravy mostu skončí v polovině tohoto týdne. Místo, kde byl most poškozený, je nyní opáskované a již bez unimobuňky. Do konce týdne zmizí dočasné dopravní úpravy, které opravu mostu doprovázely.

„Dokončení opravy mostního závěru je naplánováno na zítřek, tedy středu 20. května. Během následujících dnů pak budou odstraněny asfaltobetonové nájezdní plochy na chodník, který během oprav slouží jako parkoviště. Odstraněno bude také svislé dopravní značení a vybroušeno přechodové vodorovné dopravní značení," informovala mluvčí radnice Alena Sedláčková.

O víkendu budou odvezeny betonové bloky z parkoviště pod lékárnou, aby mohla být využívána znovu celá jeho kapacita. Na původní místo se vrátí autobusové zastávky a most bude otevřen pro městskou hromadnou dopravu.

Otevřít most pro všechna vozidla bude možné až po ukončení veškeré stavební činnosti. Podle předpokladu by se tak mělo stát nejpozději v pondělí 25. května.

Pokud půjde vše hladce, silniční provoz by mohl začít už v neděli 24. května. Jako první by měla být vpuštěna na most autobusová MHD.

Most byl během uzávěry a oprav poškozeného mostního závěru otevřen jen pro chodce. Jeho stav není ani po opravě ideální. V příštích letech ho zřejmě čeká další oprava, tentokrát na opačném konci.