V květnu mohli fanoušci na 1. náměstí sledovat zápasy českých hokejistů na mistrovství světa, v následujících týdnech se bude na obrazovce umístěné na budově magistrátu vysílat další vrcholná sportovní akce tohoto roku.

PŘENOSY NA NÁMĚSTÍČR - Španělsko, 13. června od 15 hodin. ČR - Chorvatsko, 17. června od 18 hodin. ČR - Turecko, 21. června od 21 hodin.

Město bude díky dohodě s UEFA přenášet zápasy evropského šampionátu ve fotbale, který hostí Francie. Zatím plánuje odvysílat všechny duely české reprezentace v základní skupině. První přenos tak bude na náměstí v pondělí, kdy Češi vstoupí do turnaje utkáním se Španělskem. Úvodní hvizd zazní v 15:00 hodin, přenos na náměstí začne o deset minut dříve.

Vysílání nebude znamenat žádné náklady. Radnice se s UEFA dohodla na bezplatné licenci. Plyne z toho ale omezení – vysílání nesmí být komerčního charakteru, to znamená, že během přenosů se na místě nesmí nic prodávat, tedy ani občerstvení. „Jakákoli komerce je zakázána. Pokud by to bylo porušeno, čekaly by nás velké sankce," řekl primátor Mostu Jan Paparega.

Vedení města nevyloučilo, že pustí i některé přenosy atraktivních duelů, ve kterých hrát Češi nebudou.

Přenosy budou na staré obrazovce. Město chystá její výměnu až po fotbale. Nastaly komplikace. Vítěz zakázky na dodavatele nové LED obrazovky z tendru odstoupil, nastupuje druhá firma v pořadí. Radnice chce zvládnout výměnu zařízení do srpnových olympijských her v Riu, ale není to jisté. O případných přenosech z Ria se bude diskutovat.

Na 1. náměstí je podle městské vyhlášky zakázáno popíjení alkoholu. Lidé, kteří si přinesou k fotbalu třeba pivo, nebudou mít podle vedení radnice problém se strážníky, protože na akce sportovního, kulturního nebo společenského charakteru pořádaných městem se vyhláška nevztahuje. 

Šampionát začíná dnes ve 21 hodin utkáním Francie – Rumunsko. On-line zpravodajství Deníku najdete ZDE.