„Pokud bude hezké počasí, lidé je mohou začít využívat," sdělil včera Mosteckému deníku Jan Syrový, ředitel městských technických služeb, které oba areály provozují.

Otevře se i půjčovna lodiček a vodních šlapadel. Těch bude o jedno víc kvůli velkému loňskému zájmu. Ceny zpoplatněných služeb zůstávají stejné.

Voda na obou přírodních koupalištích patří k nejkvalitnějším, které hygienici v Ústeckém kraji sledují. Podle kontroly z 20. května je voda na Matyldě a Benediktu vhodná ke koupání.

Parkoviště nad Matyldou hlídá kamera. Osobní věci lze odložit v areálech v uzamykatelných skříňkách.

Největší návaly na Matyldě budou 15. června, kdy se jede závod dračích lodí, a 22. června, kdy se koná Den pro celou rodinu s doprovodnou show a soutěžemi. Očekává se účast několika tisíc lidí.

Lákadly na Dni pro celou rodinu jsou hlavně přehlídka četnictva z éry Masaryka, historický vojenský tábor s lukostřelci, výstava zbraní, výcvik koní a ukázka na téma rok 1938 v pohraničí. „Vstup na akci je zdarma," uvedla Ilona Kozlová, mluvčí pořádající městské policie.

Benedikt ožije tento pátek: na letní scéně začne dvoudenní hudební festival Most For Music. Vstupné na každý den je sto korun. Můžete ale soutěžit o vstup zdarma.