Šli se najíst do prodejny
Pracovnice nákupního střediska Tesco v prodejně zadržela dvě děti, které mezi regály konzumovaly nezakoupené potraviny. Strážníci městské policie převezli nezletilé sourozence do místa bydliště, kde je předali matce. Událostí se bude zabývat sociálka.

Ukončenou láskou vzteky bez sebe
Hlídka městské policie byla vyslána do sportovního areálu Benedikt, kde se pohyboval neznámý mladík, který vytrhl odpadkový koš a hodil ho do vody. Šestnáctiletý mladík se k činu přiznal, měl vztek, že se rozešel s přítelkyní. V přítomnosti příslušníků koš mladík z vody vylovil.

Předvedení na policejní oddělení
Strážníci městské policie provedli nezbytné úkony vůči 42leté ženě, která v NS Obi odcizila zboží za bezmála dvanáct set korun českých. Jelikož se pachatelka dopouští činů opakovaně, byla na žádost operačního důstojníka PČR převezena na oddělení.

Při běžné kontrolní činnosti si hlídka městské policie všimla u bloku 99 15leté dívky, o které věděla, že je na seznamu celostátně hledaných osob z důvodu útěku z výchovného ústavu.

Nezajištěná vozidla
Strážníci městské policie jsou často voláni k nezajištěným vozidlům. Jedná se především o otevřená okna. Strážníci pak vozidlo zajistí a kontaktují majitele. Strážníci městské policie vyjíždějí k těmto událostem především v letním počasí.

Žena na lavičce
Na spící ženu na lavičce v parku za sportovní halou upozornila městskou policii prostřednictvím linky 156 kolemjdoucí žena. Strážníci městské policie probudili ženu, která byla zjevně pod vlivem alkoholu. Dvaašedesátileté ženě strážníci pomohli vstát a nasměrovat do místa bydliště.

Myslela, že ji přítel odmítá pustit domů
V pozdních nočních hodinách na linku 156 zavolala žena, že ji přítel odmítá pustit domů. Osmadvacetiletá žena se před odchodem z bytu pohádala s přítelem a odešla. Když se vrátila, myslela si, že ji přítel nechce pustit do bytu. V přítomnosti příslušníků žena odemkla dveře a zjistila, že přítel tvrdě spí.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí Městské policie v Mostě