Ačkoliv teď Krušné hory zalévá slunce a teploty nejsou tak vysoké, aby rychle tál sníh, sjezdovky jsou už většinou pusté.

Zítra končí provoz v Klínech na Mostecku. Podmínky jsou podle provozovatelů stále dobré a slunce hřeje do tváře. Poslední skluz uzavře sezonu při večerním lyžování. V provozu jsou zatím lanovka a sjezdovka Centrální. Od pondělí 16. března se jezdí za jízdné vedlejší sezóny. "V pátek 20. března po večením lyžování zavíráme areál," uvádí Sport areál Klíny na svém webu. 

Středisko Telnice nedaleko Ústí nad Labem bude otevřené do neděle a pak se uvidí, co dál. "Lidí chodí málo, příští týden ve všední dny už nepojedeme, protože by to bylo neekonomické, uvidíme, zda třeba na víkend spustíme vleky," sdělil Jindřich Holinger ze střediska Telnice. V sobotu se v areálu uskuteční tradiční veřejný závod Telnický rohlík. "Otevřeme i cvičnou louku, aby si zájemci ještě užili zimy," řekl Holinger.

Naposledy se ve středu večer svezli lidé lanovkou ve středisku Bouřňák na Teplicku. "Rozloučili jsme se důstojně, teď už budeme postupně vše odstrojovat a připravovat na léto a na další sezonu," řekl provozovatel Petr Benda. Plánuje úpravy a investice. "Pro nás provozovatele zimních středisek platí stejně jako pro zemědělce pořekadlo o zimě, co se zeptá, co jsme dělali v létě," řekl Benda.

Menší střediska v Ústeckém kraji už provoz ukončila. Nejblíže to mají lyžaři v regionu do sousedního Karlovarského kraje, kde je velké středisko Klínovec stále v provozu.