„Stížnosti podle správního řádu řeší radnice do šedesáti dnů. Pokud stěžovatelé nesouhlasí s odpovědí mohou se odvolat na krajský úřad, což se ale nestalo. V drtivé většině případů se stížnosti týkaly zaměstnankyň sociálních věcí a školství, a to směrem k tomu, kdy stěžovatelé nebyli spokojeni s výsledkem přiznání dávky. Stížnosti nesměřují jen na práci úřadu, ale i na sousedské vztahy nebo na nekvalitní provedení oprav,“ řekl tajemník litvínovské radnice Valdemar Havela.

I když litvínovská radnice zaznamenala méně stížností než v roce předchozím, naopak vzrostl počet podaných petic. Vloni jich Litvínované podali celkem šest, v roce 2010 jen dvě.

Obyvatelé Litvínova například podali petici proti výstavbě parkoviště v lesíku u Citadely. Této žádosti bylo vyhověno. „Bylo provedeno šetření jednotlivými zastupiteli, poté to prošetřil odbor a lidé byli svoláni k jednání, poté teprve došlo ke shodě mezi městem a petenty,“ řekl starosta města Litvínova Milan Šťovíček.

Zamítnuto

V další petici obyvatelé Litvínova žádali o umístění zpomalovacích jízdních prahů na komunikaci Chudeřínská. Ta byla ale zamítnuta. „Petice na zpomalovací prahy byla zamítnuta majitelem komunikace, což je krajský úřad. Správa a údržba silnic obecně nepovoluje tyto zpomalovací prahy, vzhledem k tomu, že se jednak poškozuje komunikace a jednak by tam poté byla znemožněna zimní údržba,“ vysvětlil Valdemar Havela. Lidé v loňském roce také podali petice se žádostí ohledně dětských hřišť v Mládežnické a Chudeřínské ulici.