ANO 2011, Starostové a nezávislí a komunisté se na uzavření koaliční smlouvy na následující volební období dohodli včera večer. V rámci smlouvy bylo ustanoveno, že starostkou Litvínova bude Kamila Bláhová z vítězného ANO. První místostarostkou bude Erika Sedláčková z KSČM a současný starosta Milan Šťovíček ze STAN obsadí křeslo druhého místostarosty.

Hnutí ANO obsadí v sedmičlenné radě města tři místa, její koaliční partneři po dvou. „Zástupci koaličních partnerů se rovněž shodli na tom, že opozičním stranám nabídnou co nejširší spolupráci na rozvoji města v následujících čtyřech letech," stojí v krátké tiskové zprávě.

Základní prioritou koaliční dohody je shoda na postoji k zachování limitů těžby.

Dohodu o podobě nového vedení města ještě musí posvětit ustavující zastupitelstvo. Proto nechtěla Kamila Bláhová nijak komentovat fakt, že by měla být starostkou v historii města. „K tomu můžu něco říct až po ustavujícím zastupitelstvu," sdělila Bláhová. Přesný termín ustavujícího zasedání zastupitelstva zatím není znám. Sejde se nejpravděpodobněji v první polovině listopadu.

Více v zítřejším vydání Mosteckého deníku