Na poslední realizované projekty z uplynulého programovacího období může město dostat zhruba 34 milionů korun. „Je škoda, že se ROP Severozápad rozhodl nerealizovat dodatkovou výzvu, která se týkala už hotových projektů. Mohli bychom tímto způsobem získat dalších 30 milionů korun," uvedla vedoucí odboru investic litvínovské radnice Hana Nováková.

ROP Severozápad si podle předsedy Milana Pipala nechal k této věci udělat průzkum. „Průzkum ukázal, že počet projektů by nebyl takový, jaký jsme předpokládali. Objem finančních prostředků je výrazně nižší oproti částkám, které byly v daných oblastech podpory běžně alokovány," uvedl Pipal.

Všechny projekty Litvínova, na které dostane peníze z EU, budou dokončeny do poloviny června. Patří mezi ně revitalizace vnitřních prostor sportovní haly, stavba víceúčelového hřiště, rekonstrukce sportovního areálu Lomská a úprava prostor v mateřské škole Paraplíčko.

Po dokončení projektů se podle Novákové zlepší možnost sportování a rekreačního vyžití dětí i dospělých. „Město ale má ještě další infrastrukturu, kterou musí v nejbližší době obnovit, především je to plavecký bazén," poznamenala Nováková.

Největší letošní investicí města je zateplení kulturního domu Citadela. Náklady se pohybují okolo 22 milionů korun.