Charitativní akce měla bohatý program. Probíhala tam třeba kreativní dílnička, kde si lidé sami mohli vytvořit originální kousek do svého šatníku. Následně se konala módní přehlídka. Ve všech rolích se představili žáci školy - jako moderátoři i jako modelové.

Děti předváděly modely, které vlastnoručně vyrobily ze staršího oblečení. Publikum složené z rodičů i kamarádů jim nadšeně tleskalo. Z dětí byla cítit nervozita, ale zároveň jim na ústech zářil šťastný úsměv. Na závěr se jednotlivé kousky oblečení dražily.

Ilustrační snímek
Knihovna oslaví máj v pohanském duchu

Celý projekt byl v režii školního parlamentu sedmého ročníku. Pomáhala ale celá škola. "Bazárek jsme začali připravovat už na začátku školního roku. Objednávali jsme trička, sbírali jsme ve škole oblečení, kupovali jsme barvy, nášivky a šablony… Zapojily se i paní učitelky, které projekt přihlásily do Nadace Via. Ta námi vybranou částku zdvojnásobí," popsala Deníku Tereza Kotíková ze třídy 7.C, jak vypadaly přípravy.

Součástí celé akce byla také kavárnička, kde si návštěvníci mohli koupit něco dobrého na zub a tím sbírku rovněž podpořit. Výtěžek z akce poputuje do Kojeneckého ústavu v Mostě. Vybrané prostředky budou použity na koupi kočárku pro dvojčata. "Ten tetám, jak jim tam říkají, umožní uložit do kočárku více dětí a tím pádem jich budou moci vzít více najednou třeba na procházku," vysvětlila Kotíková.

Na skok se v zámku zastavili také mladí hráči HC Verva Litvínov, během autogramiády rozdávali fotky s podpisy.

Naděžda Staňková a Lubomír Fryček absolvovali šest semestrů Virtuální univerzity třetího věku. Teď je čeká promoce v Praze.
Senioři si rozšiřují obzory a úspěšně studují